Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Terrasafscherming: alle info & kosten

Ook al zie je het voornamelijk bij horecagelegenheden, is een terrasafscherming ook zeker een optie voor thuis. Zo gebruiken veel woningeigenaren het om in alle privacy te genieten van hun terras. In dit artikel bespreken we de voordelen, de opties en de gemiddelde prijzen van terrasafscherming.

Ga snel naar:
Hoe terrasafscherming kiezen?
Voordelen van terras afschermen
Terrasafscherming: gemiddelde prijs
Wanneer expert inschakelen?
Ontvang snel & vrijblijvend offertes

 

 

Wanneer is een terrasafscherming aangeraden?

De voornaamste functie van een terrasafscherming is om harde wind tegen te houden op het terras, maar er zijn meer toepassingen. Zo is een terrasafscherming voor thuis aangeraden als…

  • je meer privacy wil in de achtertuin.
  • je de overgang tussen je terras en tuin duidelijker wil maken.
  • je jouw terrasoverkapping wil verfraaien.

Interesse in een terrasafscherming? Vind dan een ervaren vakman actief in je buurt via Solvari. Zo ben je zeker van gericht advies en een eerlijke prijs. Vergelijk nu meerdere offertes.

glazen terrasafscherming

 

Hoe terrasafscherming kiezen?

Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden op gebied van terrasafscherming. Zo zijn er verschillende materialen, toepassingen, soorten schermen, … Hoe kies je dan het juiste scherm voor jouw terras? Hieronder de factoren:

 

FACTOR 1: vast of verplaatsbaar tuinscherm?

Moet je jouw tuinscherm kunnen verplaatsen, of niet? Zo zijn er allerlei uitvoeringen die je aan een wand, aan je overkapping, of tussen palen of een stalen frame kan verwerken. Aan de andere kant heb je verplaatsbare schermen. Deze zijn vaak minder stevig, maar bieden snel beschutting en zijn flexibeler in te zetten. Denk aan oprolbare matten (bamboe, riet of boomschors), plantenschermen, …

Voorbeelden van vaste schermen: hardhouten latten, PVC panelen, kunsthagen, glazen tuinschermen, …
Voorbeelden van verplaatsbare schermen: natuurlijke matten, plantenschermen, verrijdbare schermen, …

 

FACTOR 2: privacyscherm of windscherm?

Moet de terrasafscherming functioneren als beschutting tegen harde wind of wil je vooral meer privacy? Voor meer privacy is een glazen afscherming bv. uit den boze. Dan kies je eerder voor een vaste hardhouten constructie of een uittrekbaar doek van kunststof. Zulke uitvoeringen zijn waterdicht, kunnen tegen UV-straling en zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Wil je juist een afscherming tegen slecht weer en/of hevige wind? Dan heb je wel de vrijheid om voor een glazen alternatief te gaan. Glazen afschermingen hebben een open uitstraling, laten zonlicht door en zorgen ervoor dat je terras groot blijft ogen. Hierbij gaat het vaak om (gehard) veiligheidsglas, bevestigd in een aluminium frame.

 

FACTOR 3: mogelijke materialen

Afhankelijk van je gewenste toepassing, de mate van privacy, … zijn er verschillende materialen om te overwegen. Dit zijn de populairste opties:

  • Hout: er gaat niet veel boven de natuurlijke uitstraling van duurzaam hardhout. Dit kan het hele jaar buiten blijven staan, heeft een lange levensduur, … Daarnaast zijn er oprolbare bamboe-, boomschors- of wilgenmatten. Deze matten zijn ook duurzaam, maar goedkoper in aanschaf.
  • Kunststof: dit is mogelijk het meest veelzijdige materiaal voor terrasafscherming. Zo zijn er uitvoeringen zoals PVC-doeken, oprolbare zeilen of harde panelen en realiseer je een natuurlijke look met een kunsthaag. Kunststof is normaliter de meest onderhoudsvriendelijke optie voor terrasafscherming.
  • Beglazing: glas is ideaal voor een open, moderne uitstraling. Hierbij gaat het om (gehard) veiligheidsglas, zodat je de afscherming zorgeloos gebruikt. De beglazing is meestal verwerkt in een aluminium frame. Zulke constructies zijn vast te maken aan een wand, of in hun geheel te verplaatsen als je voor een verrijdbare uitvoering kiest. Het enige nadeel? Glazen terrasafscherming kan prijzig zijn.

 

Welke terrasafscherming kies ik?

Ben je op zoek naar de juiste terrasafscherming voor jouw tuin? Hou dan deze 3 zaken in je achterhoofd: de toepassing, de benodigde mate van privacy en het gewenste materiaal. Zo vind je zeker de beste uitvoering voor jouw project.

Daarnaast kan je ook advies vragen aan een expert via Solvari! Die beantwoordt graag al je vragen. Vind een expert in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

Voordelen van terras afschermen

Wat zijn de voordelen van terrasafscherming? Hieronder een kort overzicht:

  • Meer privacy: de meeste terrasschermen blokkeren inkijk of zijn verduisterend. Hierdoor zit je in alle rust op je terras. Ideaal als je even geen praatje wil maken met je buren!
  • Geen last van harde wind: een van de grootste stoorzenders in de tuin is harde wind. Bijvoorbeeld als je buiten een boek wil lezen. Met terrasafscherming heb je hier geen last meer van. En bevestig je de afscherming aan je bestaande terrasoverkapping? Dan profiteer je buitenshuis van een volwaardige woonruimte!
  • Verschillende stijlen: ben je op zoek naar terrasafscherming? Dan spelen je persoonlijke wensen en woonstijl een grote rol. Zo zal een houten afscherming traditioneler en warmer ogen dan een glazen uitvoering. Een expert helpt je graag om de juiste keuze te maken!
  • Decoratieve waarde: terrasafscherming is niet alleen praktisch, maar ook gewoon mooi. Zo voegen kunsthagen, oprolbare matten, glazen windschermen, … echt iets toe aan je tuin.

 

Terrasafscherming: gemiddelde prijs

De prijs voor terrasafscherming varieert sterk per uitvoering. Zo is een zijscherm voor op je balkon bv. een stuk goedkoper dan een glazen windscherm. Ook bestaat er een duidelijk onderscheid tussen privacy- en windschermen. Hieronder zetten we enkele populaire opties op een rij:

Type terrasafschermingMogelijke uitvoeringenPrijs per lopende meter (incl. btw)
PrivacyschermPrivacydoek€ 20 - 90
-Dekzeil€ 30 - 70
-Houten tuinscherm€ 50 - 130
-PVC tuinscherm€ 20 - 190
-Bamboematten€ 5 - 15
-Balkondoek€ 5 - 12
-Kunsthaag€ 15 - 30
WindschermUittrekbaar windscherm€ 30 - 260
-Glazen windscherm€ 400 - 500

TIP: wil je een exacte prijs voor jouw project? Vergelijk dan offertes via onze online service. Zo kom je vrijblijvend in contact met experts in je buurt. Start je aanvraag, vergelijk & bespaar!

 

Zelf terrasafscherming plaatsen of expert?

In veel gevallen kan je een terrasafscherming zelf plaatsen. Bv. in het geval van plantenschermen, oprolbare matten, PVC-doeken, … Dit is meestal alleen een kwestie van een goede plek kiezen. Ben je een ervaren doe-het-zelver, dan kan je ook zelf vaste tuinschermen monteren en bevestigen.

In bepaalde scenario’s laat je zo’n klus beter over aan een specialist. Denk bijvoorbeeld aan glazen windschermen, die wat gevoeliger zijn dan andere uitvoeringen. Met een expert profiteer je van:

  • Correcte plaatsing: welk privacy- of windscherm je ook kiest, met een expert zit je goed! Die weet precies hoe hij te werk moet gaan voor een mooi eindresultaat.
  • Snelle uitvoering: een ervaren plaatser werkt snel én efficiënt. Dit betekent dat je terrasafscherming meestal al binnen 1 dag is geplaatst!
  • Kwalitatieve materialen: experts beschikken over al het benodigde gereedschap om je klus tot een goed einde te brengen. Daarnaast kunnen ze materiaal voor een lagere prijs inkopen dan particulieren.
  • Garantie: als doe-het-zelver weet je natuurlijk niet alles en dus is een fout snel gemaakt. Met een expert is het risico op fouten en beschadigingen een stuk kleiner. En gaat er toch iets mis? Dan hoef jij het niet te betalen!

Op zoek naar een expert in terrasafscherming actief in jouw buurt? Die vind je snel, eenvoudig en helemaal gratis via onze offertedienst!

 

Beoordeel dit artikel
 
Terras, tuinpad, ... bestraten?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
bankirai terras leggen
Bankirai terras: eigenschappen, mogelijkheden & prijzen
tegels terras
Terrastegels: materialen en prijzen
zelf terras aanleggen
Zelf terras aanleggen
composiet terras planken
Composiet terras: uitvoeringen & prijzen
houten-terras-op-tegels-of-palen
Houten terras op palen
Verwijderen mos terras en oprit
Mos verwijderen terras en oprit
terras met klinkers leggen
Terras met klinkers aanleggen: mogelijkheden en prijzen
composiet terras planken
Composiet terras: uitvoeringen & prijzen